Наемите в САЩ

Наемите в САЩ

Категория : Uncategorized

Наемите в САЩНаемите в САЩ са едни от най-скъпите по света. За новопристигащи емигранти това е най-големият разход в началото. В района на Сан Франциско и околностите, известен като Бей Ерия (Bay Area), наем на двустаен апартамент варира между $1700 до $3800. Тук се намират офисите на едни от най-големите технологични гиганти в света – GOOGLE, FACEBOOK, APPLE, UBER и множество стартъпи. Стартовата годишна заплата в тези компании е $120 000 без бонусите. Ако планирате да живеете в този район е задължително добре да си направите сметката.

Когато наемате апартамент или къща трябва да знаете, че месечният ви доход трябва да бъде три пъти наема, да платите един депозит (един наем) и кредитната ви история трябва да е почти перфектна. Сами разбирате, че критериите за новопристигащи е мисия невъзможна. Ако нямате роднина, приятел или познат, който вече се е установил там и да подпише договор за наем от свое име, вие може да наемете само стая в хотел или хостел. Всички говорят колко са скъпи наемите в САЩ, но никой не казва колко трудно е да се наеме хубав имот в безопасна зона и с хубаво училище, за тези от вас, които имат деца.

Друго нещо с което трябва да сте запознати освен наемите в САЩ са цените на автомобилите. При положение, че нямате кредитна история и искате да купите автомобил от оторизиран дилър на изплащане, а не от човек ще ви трябва co-signer с добра кредитна история. Поне в началото ще трябва да забравите за чисто нов автомобил с 0%APR.

Това, че не се изисква гарант за да влезете в САЩ, не означава, че може да тръгнете без пари. Ако не сте семеен е много по-лесно – може и да ви стигнат $2000 + пари за самолетен билет, колкото и да са скъпи наемите в САЩ. Сам човек и единична стая му е достатъчна. Ако обаче сте семейни и с деца – пригответе си поне $15 000-$20 000.


Напиши коментар

Търси

Рестартира регистрацията за ЗЕЛЕНА КАРТА'2019

Рестартира регистрацията за ЗЕЛЕНА КАРТА'2019

Рестартира регистрацията за ЗЕЛЕНА КАРТА'2019 на Държавния департамент на САЩ. Кампанията ще протече[...]Прочети повече

Здравно осигуряване в САЩ

Здравно осигуряване в САЩ

Здравно осигуряване в САЩ е няколко пъти по-скъпо от редица страни по света. Това е така, поради фа[...]Прочети повече

Работа в САЩ - как да я намеря

Работа в САЩ - как да я намеря

Как да намеря работа в САЩ е въпрос, който вълнува всеки новопристигнал Отвъд океана. Ще се опитаме[...]Прочети повече

Колко важна е кредитната история в САЩ

Колко важна е кредитната история в САЩ

Кредитната история в САЩ е от изключително значение за всеки един, който живее в тази страна. При п[...]Прочети повече

Трябва ли да имам спестявания

Трябва ли да имам спестявания

Трябва ли да имам спестявания? Това е най-често задавания въпрос, когато става дума за Лотария Зеле[...]Прочети повече